“Слънчев бряг” остава топ дестинация по Черноморието ни

слънчев бряг

Снимка: commons.wikimedia.org

“Слънчев бряг” си остава топ дестинация по Черноморието ни и продължава да държи първото място в предпочитанията на българските и чуждестранните туристи при избор на място за лятната им отпуска. Това става ясно от последните данни на Националния статистически институт за броя нощувки през месец юли в комплексите “Албена”, Дюни, “Златни пясъци”, “Слънчев бряг”, “Св. Св. Константин и Елена” и Приморско.

Ръст от 20 процента на броя на нощувките е отчетен от НСИ. Само през месец юли са осчетоводени над 186 милиона лева от всички курорти. В сравнение със същия период на миналата година това е ръст с цели 20 на сто. Близо половината от постъпленията са нощувки в “Слънчев бряг”. Комплексът е получил 83,6 милиона лева, от които малко над 80 милиона лева са постъпленията от чуждестранни туристи. Гостите на комплекса са били близо 227 000 души и са реализирали повече от 1,5 милиона нощувки.

Оборотът на “Слънчев бряг” през юли е 71 милиона лева, реализиран от 195 000 туристи. През месец юни постъпленията на курорта достигат 46,5 милиона лева. “Златни пясъци” и “Албена” се нареждат на второ и трето място по приходи от нощувки през юли.

Постъпленията на “Златни пясъци” достигат 61,669 милиона лева, които са дошли от близо 163 000 посетители, чиито нощувки са малко над 1 милион. Оборотът на комплекса е нараснал с малко над 12% спрямо юли 2015 г., когато приходът от нощувки е близо 50 милиона лева, а малко над 33 милиона лева е бил приходът месец по-рано. Ръст има в броя на нощувките и в при туристите, съответно с 12,5 на сто и 12,2%.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up