Без свободни места в Слънчев бряг през август

Слънчев бряг, море, басейн,

Снимка: Слънчев бряг

Хотелската база в Слънчев бряг през август е пълна почти на 100%, като свободни места вече трудно могат да се намерят. Това съобщи Янко Янов, генерален мениджър на хотелско дружество в курорта. По думите му местата са изкупени още през февруари-март, а най-голям ръст е отчетен на туристите от Полша, Чехия, Унгария, Русия. “- уточни Янов. Хотелите на дружеството традиционно са предпочитани също и от немските и израелски туристи.

„Факт е, че тази година имаше двоен ръст на записванията още през зимните месеци, което предизвика големи очаквания и завишени прогнози за туристическия сезон, но като цяло ръстът на туристите за целия сезон ще е около 10%“, посочва Янов.

От дружеството отчитат, че ръстът на руските туристи вече не е толкова осезаем, тъй като те отсядат във вече закупени или наети апартаменти.

Според мениджъра на „Слънчев бряг хотел холдингс“ АД големият печеливш от кризата в Турция тази година е Испания.

Янов коментира още проверките, които се извършват в курорта от екипи на НАП и МВР.

„Към този момент нямаме постъпили оплаквания от наши туристи срещу проверките в Слънчев бряг. Работим с международни туроператорски фирми, всички плащания са по банков път, големите хотели „ол инклузив“ не могат да скрият обороти. Приемаме проверките за нещо нормално, ние също се грижим за сигурността на туристите в нашите хотели”, заяви Янов.

По думите му, въпреки че не всички прогнози се оправдаха, тази година туристическият сезон е добър за всички. Според него, ако нещо му липсва на българския туризъм в сферата на услугите, то това е усмивката. Търсенето на обучен туристически персонал е по-голямо от предлагането. Вече се нуждаем от специализирани агенции на пазара на труда, които да предлагат квалифициран туристически персонал, уточнява мениджърът.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up