За нас

Сайтът www.tourbg.eu е създаден от журналисти с дългогодишен опит в печатната и онлайн журналистика. Идеята е в онлайн изданието да бъдат публикувани информационни материали, свързани с туризма в България и по света.

Морският и зимният туризъм, археологията и виното, отдавна са се утвърдили като визитна картичка на страната ни, но СПА, приключенският и еко туризмът набират все по-голяма сила, а България се превръща в една от туристическите дестинации със съхранена природа и стотици възможности за незабравими моменти.

За всички любопитни читатели, които, също като нас, са възприели пътуванията като възможност за промяна на гледната точка и възприятието към света, сме създали рубриките Last minute и “Най-най”.

В рубриката Last minute можете да се информирате за новостите, свързани със самолетни, автобусни и влакови пътувания, круизи и др. Тук можете да откриете и хотелска информация за промоции и интересни предложения за свободното време по време на празници.

“Най-най” е за най-любопитните – тези, които са готови да предизвикат себе си и да скочат в непознатото. В тази рубрика ще публикуваме материали, свързани с най-странните и иновативни туристически дестинации и атракциони по света.

В рубриката “Календар” можете да се запознаете с програмата на най-интересните фестивали, форуми и изложения, свързани с туризма в България.

“През чужди очи” показва вече познати или не дотам популярни туристически дестинации през погледа на българи, които живеят там от години или са запазили скъп спомен при посещението си в тези места. Кои са традиционните ястия и напитки на местните, как се отнасят към туристите, за какво трябва да внимавате – това са все въпроси, чиито отговори можете да откриете в разказите на българите по света.

“Човекът е човек, когато е на път” – водени от това убеждение, ви пожелаваме приятно пътешествие в сайта www.tourbg.eu.

Share
Scroll Up